Kış ayı geldiği zaman kullanılan sıcak su torbaları termofor olarak bilinir. Bel, sırt ve böbreklere uygulanarak kullanılır. Vücudu sıcak tutmak ve ve kan dolaşımına iyi gelerek insanı rahatlatır. Daha iyi hissetmek için uyguladığımız sıcak su torbası kötü sonuçlar da verebilir kötü sonuçlar yaşamadan yazımıza bir bakalım.
Sıcak Su Torbası Nasıl Kullanılır?
Sıcak su torbasının kauçuk kaplı olması ve ağzının iyi kapatılan ürünlerini tercih etmelisiniz. Alacağınız vakit uyguna kaçmadan kaliteli olanını almak daha iyidir. Uygun fiyata aldığınız sıcak su torbası tehlikeli bir hal alabilir.
Sıcak su torbasını kullanırken bir beze, havluya veya sıcak su torbası için kullanılan kılıflara sarın vücuda tam olarak değmesin. Aksi halde vücuda temas ederse zarar verebilir, riske atmamak gerek.
Regl zamanlarında kullandığınız sıcak su torbalarını her karın ağrısında kullanmamak gerek. Nedeni bilinmeyen ağrıya sıcak uygulamayın. Ağrınız apandist ise o bölgeyi sıcak su torbası uygulamak kötü sonuçlar verir, çünkü apandist yapışabilir ve ya patlayabilir.
Spor yaptığınız zamanlarda ağrı, sızı ve ayak burkulmalarında da sıcak uygulamak uygun değildir. Sıcaklık damarların genişlemesine ödem varsa daha şiddetli olmasına yol açar.
Yaralanmaların üstünden belli bir zaman geçtiği vakit sıcak su torbasını doktorunuza danışarak uygulayabilirsiniz.
Diyabet hastalığınız var ise dikkatli kullanmakta fayda var. Diyabet hastalığı el ve ayaklarda hissizliğe yol açtığı için sıcaklığını hissedemeyebilirsiniz.
Plastik şişelere ve cam kavanozlara sıcak su koymak tehlikeli olur. Plastik şişe sıcak suyla temas edince eriyebilir. Cam kavanozlarda ise yüksek sıcaklık olacağı için çatlayıp kırılabilir.
Sıcak su torbasını direk karına ve mideye koymayın. Karnın alt bölümünde olması daha iyi gelebilir.
Sıcak Su Torbası Çeşitleri
- Kauçuk (en çok kulllanılan)
- Kauçuksuz
- Elektrikli
- Elektriksiz
- Kılıflı
- Kılıfsız
- Peluşlu
- Polar kılıflı
- Lif modeli