Nasıl Yapılır

Evdeki Kapılar Nasıl Temizlenir? Kapı Silme Suyuna Ne konur, Kapılar Neyle Silinir?

Evlerin konforunda şüphesiz kapıların önemi büyüktür. Dekorasyon ve mahremiyet ve güvenlik için büyük önem taşıyan kapılar sıkça temizlenmesi gereken malzemelerdir. Ev kapıları nasıl temizlenir? Kapı silme suyuna ne konur, kapılar  neyle silinir? Ahşap kapı neyle temizlenir? Lake kapılar neyle silinir? Beyaz kapılar nasıl silinir? Tüm merak edilenleri sizler için derledik…

Kapılar ev içi dekorasyon ve mimarinin büyük parçasıdır. Bulunduğu ortama görsel olarak güzellik katar. Ayrıca mahremiyet ve güvenlik sağlar. Ev içinde en fazla kullanılan eşya denilebilir. Tabi bunun sonucu sıkça kirlenirler. Peki kapılar nasıl temizlenmeli?

Buyurun bu sorunun cevabına…

Ev Kapıları Nasıl Temizlenir?

Ev içinde kullanılan iç kapılar farklı farklı malzemelerden yapılır. Ahşap ve lake kapılar en yaygın tercih edilen türlerdir. Kapıların yapıldığı malzemeye göre temizleme yöntemleri değişebilir. 

Genel kapı temizliğinde bir adet temizlik kovası, ılık su, temizlik bezi (tercihen mikrofiber bez), arap sabunu ve ya bulaşık deterjanı yeterlidir. Bazı kapıların temizliğinde krem yüzey temizleyiciler kullanılabilir.

Kapı Silme Suyuna Ne Konur?

Evin iç kapı silme suyuna arap sabunu, beyaz sabun rendesi, bulaşık deterjanı, çamaşır suyu gibi temizleyici ürünler konulabilir. Hatta bazı kapılar hazır ıslak mendil ile  bile temizlenebilir.

Ahşap Kapılar Neyle Silinir?

Ahşap malzemeden üretilen kapılar daha fazla toplanabilir. Bunun nedeni sıkıştırılmış ahşap daha fazla toz ve kir tutar. Kapıların hangi tür ahşaptan yapıldığı temizlik için önemlidir.

Ahşap kapılar temizlenmeden önce mutlaka tozu alınmalıdır. Bu işlem kapıların yüzeyinden üst bölüme kadar titizlikle yapılmalıdır.  Sıkıştırılmış ahşap ya da kaplama ahşap  kapıların temizlik suyuna beyaz sabun ve ya bulaşık deterjanı eklenebilir. Deterjanlı suyla sildikten sonra mutlaka durulama ve kurulama yapılmalıdır.

Beyaz Kapılar Hangi Deterjanla Silinir?

Beyaz kapıların içinde farklı maddeler vardır, bu nedenle temizliği daha hassasiyet ister. Beyaz kapıların temizliğinde çamaşır suyu, cif gibi krem temizleyiciler, tuz ruhu gibi ağır kimyasallar ve sirke kullanılmamalıdır. Bu tür temizleyici ürünler kapıların yüzeyine zarar verebilir. 

Beyaz kapıların temizliğinde arap sabunu, beyaz sabun veya bulaşık deterjanı kullanılabilir. 

Temizlik sonrası durulama ve kurulama işlemi yapılmalıdır. Kapılarda cam bölüm var ise cam temizleyici ürünler kullanılabilir.

Lake Kapılar Nasıl Temizlenir?

Lake kapıların temizliği biraz daha hassastır. Temizlik sırasında kapı yüzeyi çizilebilir ya da rengi sararabilir. Lake kapılar silinirken çamaşır suyu, cif, tuz ruhu, sirke gibi temizlik ürünleri kullanılmaz. Bu ürünler lake kapılara zarar verebilir. Lake kapıların temizlik suyuna rendelenmiş beyaz sabun, arap sabunu ya da bulaşık deterjanı eklenebilir. 

Temizlik öncesi mutlaka toz alınmalıdır. Temizlik sonrası ile durulama ve mutlaka kurulama işlemi yapılmalıdır. 

Zamanın kısıtlı olduğu durumlarda hazır ıslak mendiller kullanılarak temizlik yapılabilir.

Bazı hazır temizlik bezleri de kapı temizliği için oldukça kullanışlıdır.

Kapı temizliğinde, kapı köşeleri, kapının üst tarafı, kıvrımlı bölgeler unutulmamalıdır.

Sararan Beyaz Kapılar Nasıl Silinir?

Yanlış temizlik sonucu bazen de kapının malzemesi nedeniyle beyaz kapılarda sararmalar meydana gelebilir. Bu durum görüntü olarak oldukça can sıkıcı olur. 

Sararan beyaz kapıları eski haline döndürmek için ihtiyacınız olan malzeme sadece soğan ve sudur. 

Sararan beyaz kapıların eski haline dönmesi için soğanların kabukları soyulur ve tencereye alınır. Üzerine çıkana kadar su eklenir ve soğanlar haşlamaya bırakılır. Hşalnan soğanların suyuyla sararan beyaz kapılar silinir.

Patatesle Kapı Nasıl Temizlenir?

Türlü türlü yemeğin baş kahramanı olan patates, sadece mutfaklarda kurtarıcı değildir. Özellikle beyaz kapıların temizliğinde tam bir kahraman olarak karşımıza çıkar.

Beyaz kapıların temizliği için bir adet çiğ patatesi ortadan ikiye bölün. Ardından kapının lekeli bölgesine sürün, lekelerin kolayca çıktığını göreceksiniz. Çiğ patates sadece beyaz kapıların temizliğinde kullanılmaz, diğer beyaz renkli ev eşyalarının lekeleri içinde rahatlıkla kullanılabilir.

Çelik Kapı Nasıl Temizlenir?

Çelik kapılar evin güvenliği, yalıtımı ve görseli için oldukça önemlidir. Ancak evin iç kapılarına göre daha fazla toz ve kire maruz kalırlar. Çelik kapıların temizliğinde ağır kimyasal içeren ürünlerden kaçınmak gerekir. Ağır kimyasal içeren temizlik ürünleri çelik kapıları deforme edebilir. Çelik kapıların temizliğinde beyaz sabun, arap sabunu gibi ürünler kullanılabilir. Bazı temizlik ürünü markalarının çelik kapı temizliği  için özel ürünleri de vardır.

Çelik kapı, lake kapı ve beyaz kapıların temizliğinde sert sünger kullanılmamalıdır. Mikrofiber bezler temizlik için oldukça kullanışlı ürünlerdir. Mikrofiber bez olmadığı yerde kullanılmayan pamuklu atlet gibi ürünler ile de temizlik yapılabilir.

Amerikan Kapı Hangi Deterjanla Silinir?

Amerikan kapıları silme işleminde de ağır kimyasal ürünlerden uzak durmak gerekir. Amerikan kapıları silme suyuna bulaşık deterjanı eklenebilir. Yine arap sabunu ve rendelenmiş beyaz sabun temizlik için kullanılan deterjanlardır.

Amerikan kapılar deterjanla sildikten sonra durulanmalı ve kurulanmalıdır.

Kahverengi Kapılar Nasıl Temizlenir?

Kahverengi kapılar, son yılların gözde ev malzemeleridir. Uygun mobilyalarla kombin edildiği zaman evin havasını büyük ölçüde değiştirir. Kahverengi kapıların temizliği diğer kapılarda olduğu gibidir, beyaz sabun rendesi, arap sabunu rahatlıkla temizlik deterjanı olarak kullanılabilir.  Temizlik sırasında sert yapılı süngerler tercih edilmemelidir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu