AYETEL KURSİ
AYETEL KÜRSİ HAKKINDA
Bakara süresinin 255. ayetinde yer alan ayetel kürsi, içinde Allah’ın Kürsüsü geçtiği için bu isim ile zikredilir. Bu ayet üstün özellikleri ile dikkat çekmiş ve hakkında Hadisler varit olmuştur. Şifa ve korunmaya vesile olduğu söylenmiştir. İhlas süresi, Kelime-i Şehadet gibi ve daha detaylı olarak inancın özünü ve Allah tealayı tanıtır.
AYETEL KÜRSİ’NİN FAZİLETİ
Cebrail Aleyhisselam Hazreti Peygamber Aleyhisselam a şöyle bildirmiştir:
“ Cebrail Aleyhisselam bana gelerek söyle dedi:
Cinlerden bir ifrit sana tuzak kurmak istiyor. Yatağına uzandığım zaman Ayetel Kürsi oku”.
[“ Her kim evinden çıkarken Ayetel kürsiyi okursa, Allah teala, o kimse için 70 Melek görevlendirilir. Bu melekler, Ayetel Kürsi okuyan kimse için dua ederler ve istiğfar (günahlarının bağışlanmasını isteme) ederler.”“ Evine dönerken de Ayetel kürsiyi okuyan kimse, fakirlikten kurtulur. Açgözlülüğü dünya hırsı giderilir.”
Bu okunan 2 Ayetel Kürsi arasında işler Hayırlı ve bereketli gider “][“Ayetel Kürsi okumaya devam eden kimse, Allah’ın dostluğuna erer.” Bir kimsenin dostu Allah olursa, artık o, bahtiyarlar sınıfına girmiş demektir.
Cenabı Hak, dostluğuna aldığı Bu kimseyi Habibi Hz Muhammed Aleyhisselam’ı koruduğu gibi himaye eder, korur.”][ Ya Resulallah! Kur’an-ı Kerim’in hangi suresi (derece bakımından) daha büyüktür? diye sorulduğunda: Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem “ihlas Suresi” buyurdu. O sahabe (r.a.) Kur’an-ı Kerim’de hangi ayet (fazilet bakımından) daha üstündür. diye sorunca, Peygamber efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem Ayetel Kürsi’dir buyurdu. ][Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem buyurdu ki; “ Her kim farz namazın arkasından Ayetel Kürsi okursa, diğer namaza kadar Allah Celle Celalühü zimmetinde olur.”]
AYETEL KÜRSİ TÜRKÇE OKUNUŞU
“Bismillâhi’r-Rahmâni’r-Rahîm.
“Allâhü lâ ilâhe illâ hüvel hayyül kayyûm, lâ te’huzühu sinetü’v velâ nevm, lehu mâ fissemâvâti ve ma fil’ârd, men zellezi yeşfe’u indehu illâ bi’iznih, ya’lemü mâ beyne eydiyhim vemâ halfehüm, velâ yü-hîtûne bi’şey’im min ilmihî illâ bima şâe vesia kürsiyyühüssemâvâti vel’ârd, velâ yeûdühû hıfzuhümâ, ve hüvel aliyyül azim.” (Bakara suresinin 255)
AYETEL KÜRSİ ARAPÇA OKUNUŞU
اَللّٰهُ لاَ إِلَـهَ إِلاَّ هُوَ الْحَيُّ الْقَيُّومُ لاَ تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَلاَ نَوْمٌ لَّهُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الأَرْضِ مَن ذَا الَّذِي يَشْفَعُ عِنْدَهُ إِلاَّ بِإِذْنِهِ يَعْلَمُ مَا بَيْنَ أَيْدِيهِمْ وَمَا خَلْفَهُمْ وَلاَ يُحِيطُونَ بِشَيْءٍ مِّنْ عِلْمِهِ إِلاَّ بِمَا شَاء وَسِعَ كُرْسِيُّهُ السَّمَاوَاتِ وَالأَرْضَ وَلاَ يَؤُودُهُ حِفْظُهُمَا وَهُوَ الْعَلِيُّ الْعَظِيمُ
AYETEL KÜRSİ ANLAMI
Allah, ondan başka ilah yoktur. Diri ve kayyumdur. Kendisini ne bir uyuklama ne de uyku tutar. Göklerde ve yerlerde olanların hepsi O’nundur. O’nun izni olmadan kendisinin katında kim şefaat edebilir.? Onların önlerinde ve arkalarında olanı bilir. O’nun ilminden ancak kendisinin dilediği kadarından başka bir şey kavrayamazlar. O’nun kürsüsü gökleri ve yeri kaplamıştır. Onları koruyup gözetmek kendisine ağır gelmez. O yücedir, uludur.