Oyunlar

God of War İnceleme ve Hikaye

Karşımıza ilk olarak Playstation 2 ile gelen God of War serisi,  yıllar içinde bize Kratos’un çok güçlü, acımasız, karşı konulamaz birisi olduğunu gösterdi. 20 Nisan tarihinde ise Playstation 4’e özel olarak sunulan God of War ise bize Kratos’un farklı yönlerini keşif etme imkanı veren, serinin oynanış mekaniği tarafından yaşadığı değişimleri gösteren bir oyun oldu. Üstelik bu sefer gerçekçiliğin üstünde aşırı güçlü Kratos yok. Kratos’un çok sevdiği ama hiç belli etmediği oğlu Atreus’da var.  Bu ikilinin çıktıkları macera oldukça zor ve bir o kadar da duygu dolu.

God of War ’ın hikayesi

God of War serisi bu tarihe kadar her zaman yunan mitolojisini konu almıştı. Ancak bu sefer farklılık yapıp Kratos’un yolu kuzeye, İskandinav topraklarına düşer ve muhtapalarıda bu topraklardan olur. Dokuz diyardan oluşan İskandinav mitolojisinin altı diyarını (Alfheim, Helheim, Jötunheim, Midgard, Muspelheim, Niflheim) ziyaret etme şansı yakaladığımız yeni God of War’ın hikayesi sakin sıradan bir şekilde başlıyor. Evinde sevdiği oğlu Arterus ile yaşayan  Kratos yarı tanrı olduğunu sakladığı oğlunu hayatın zorluklarına karşı eğitmek istiyor.

Oyunun konusu Kratos’un Arterus’a hayatın zorluklarını öğretmesinden ibaret değil. God of War aslında uzun ve macera dolu bir yolculuk Kratos’un ölen karısının küllerini en yüksek noktaya serpmesi için yola çıktığı. Macerada başına gelen olayların düzenlenmiş halidir. Tabiki de bu hiç kolay değil karşımıza sayısız güçlü düşman çıkıyor ve hepsi ile bir bir savaşıp yenmemiz gerekiyor. Sıradan düşmanlar ile savaşmak çok kolay ama Thor’un oğulları, Odin’in oğulları işin içine girince işimiz baya baya zorlaşıyor.

Yeni oyun mekanikleri

Yeni oyunda dikkatleri çeken ilk şey tabiki de değişen kamera açısı oluyor. Oyun bize hem Kratos’a hem de Arterus’a yakın olduğumuz üçüncü dereceden bir bakış açısı sunuyor ve bence daha güzel olmuş. Çünkü bu sayede kendimizi oyun dünyasına, oyunun akıcılığına gayet kolay bir şekilde kaptırabiliyoruz. Oynanış kısmında ise Kratos’un  Leviathan baltası bizi bizden alıyor. Oyunun başında köprüyü kırmamızı balta ile kırmamızı ister ve baltayı fırlattıktan sonra baltayı geri çağırabildiğimizi bu sayede öğrenmiş oluruz. Bu balta oyunda en çok kullandığımız ve gittikçe güç kazanan bir balta olur.

En başta söylediğimiz gibi bu serüvende bize Kratos’un oğlu Atreus eşlik ediyor. Oyunun en başında geyiği bile avlarken baya bi uğraşan Atreus bize, güçsüz gibi görünürken oyunun ileri kısımlarında babasından aldığı gücü ortaya çıkarır.  Pençe yay ile attığı sıradan oklar ile rakibin dikkatini dağıtan Atreus oyunun ileri kısımlarında çok daha farklı oklar kullanır. Yay dışında birçok konuda bize yardımcı olabiliyor. Özellikle bazı kısımlarda Atreus düşmanın tepesine çıkıp düşmanları rahatsız ederek ulan eşşek sıpası gel çabuk buraya dediğimiz kısımlar oluyor.  Oyunun ana hikayesi ara vermeden oynanırsa yaklaşık 20 saat sürüyor. Ama bütün dünyayı gezerek keşfetmek isterseniz oyun yaklaşık 40 saat üstünde oyunu bitirebilirz.

Ama oyunu odun gibi sıradan düz bir şekil de bitirmek yerine açık dünyayı keşfedip İskandinav topraklarını keşfetmek. Hem enfes ve mükemmel doğayı görmek hem de Kratos’un  oğlu Atreus ile olan ilişkisini güçlendirmek. Bunu görmek biz oyun sevenler için önemli. Oyun içinde bulacağınız eşyalar karşılaşacağımız karakterler ve alacağınız yan görevler sayesinde, çok daha ölümcül bir baba oğul ilişkisi kurabilmemiz mümkündür. Hem dünyası, hem atmosferi, hem karakterlerin işlenişi, hem oynanış mekanikleri, hem de ufak tefek detayları arıyorsunuz God of War tam size göre bir oyun.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu