Jannah Theme License is not validated, Go to the theme options page to validate the license, You need a single license for each domain name.
Haber

1000 TL sosyal yardımdan kimler faydalanabilecek?

Coronavirüs önlemleri kapsamında uygulanmaya konulan ihtiyaç sahiplerine 1000 TL olarak ödenen sosyal yardımların ikinci kısmı başladı. Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yürütülen sosyal yardımlarda 2 .Faz dönemi uygulamaya açıldı.

İlk başlarda PTT aracılığı ile 1000 TL olarak yapılan sosyal yardımların iki fazının olacağı açıklandı.

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Bana virüs önlemleri kapsamında sosyal yardımların 2.Faz olarak devam edeceğini açıkladı.

2 Faz yardımlar kimleri kapsıyor ?

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladı 2 Fas sosyal yardımın kimleri kapsadığını ve detayları açıkladı.

Ilk fazla toplamda da 2 milyon 111bin haneye bin TL yardım yapıldığını belirten bakan Selçuk, ikinci fazda 1000 TL olarak yapılacak sosyal yardım da da 2 milyon 300 bin haneye ulaşacağını belirtti.

Bakan Selçuk ;” 2 fada halihazırda sosyal yardım alan M1 fazla dağıtılan 1000 TL’lik destekten faydalanma mış, 2 milyon 300 bin haneye biner TL nakdi destek vereceğiz diye” açıklama yaptı.

2.Faz sosyal yardım parası için başvuru olacak mı ?

2. faz sosyal yardım parası için, 1. fazda olduğu gibi başvuru yapılmayacak.

Corona virüs dolayısıyla ekonomik olarak etkileyen kişiler bakanlık tarafından araştırarak tespit edilecek ve yardımlar PTT görevlileri tarafından evlere gönderilecek.

Sosyal yardım parası alabilecek kişiler

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladığı 2. Faz sosyal yardım parası, Corona virüsü öncesi devletten sosyal yardım alanlar ve 1. fazda da bin liralık yardımda bulunulan kişilere 2. defa yardım yapılmayacak.

3. Faz yardım olacak mı?

aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk 2 Faz yardımların bitmesinin ardından 3 Faz içinde hazırlıkların başlayacağını belirtti.

Bakan Selçuk;” 3 Faz sosyal yardımdan, Daha önce bu yardımdan faydalanma mış haneler faydalanacak ve söz konusu başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. Coronavirüs tedbirlerinden olumsuz etkilenmiş ,ihtiyaç sahibi tüm kesimleri el uzatacağız” açıklamasında bulundu.

Bakan Selçuk 3 .fazın başvuru sürecinin ayrıca duyulacağını açıkladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu